Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımtatarlardan quvulğanlarnı etecek olalar, dep tüşüne Çubarov


Qırımtatar milliy Meclis reisi Refat Çubarov Qırım «akimiyeti»ni qırımtatarlarnı ayırmaq ıntıluvında qabaatlay.

Bu sözler ile Meclis reisi yerli «akimiyet»niñ Qırımıtatar bayraq Künü munasebeti ile tedbirlerni Aqmescit merkezinde keçirmege yasaq etüvini añlattı.

«Bir şey keçirmege isteysiñizmi? – buyurıñız, Aqmescit şeeriniñ çetine. Ayıruvdır, – dedi Çubarov. – Cemiyetteki printsipial suallerni çezip olamağan akimiyet bazıda digerlerni aşalamaq içün bu kibi olmaycaq bir ıntıluvlarnı ete bile».

İyün 23 künü Meclis Aqmescit şeer şurasına nevbetteki mektüpni yolladı. Mında tedbirlerni keçirmek içün «Kosmos» kinoteatri ögündeki meydannı teklif etti.

Evel işğal etilgen Qırımda Meclis keçirilmesini iyün 26-na planlaştırğan Qırımtatar bayraq Künü munasebeti ile tedbirlerni Aqmescitniñ Trenöv bağçasında keçirmege yasaq ettiler. Sebepni – bağçanı ziyaret etken «yüzlernen balağa» telüke olacağı ile añlattılar. Bundan da ğayrı, Qırımtatar bayraq Kününe bağışlanğan avto yürüşni keçirmege de bermeyler.

Aynı böyle yasaq Meclisniñ tedbirlerni Aqmescitte Lenin meydanında keçirmek içün yollağan arizasına da keldi.

Aqmescit şeer yolbaşçılığı Qırımtatar bayraq Kününi Aqmescitniñ Aq-Meçet mikrorayonında ya da «Salgirka» bağçasında keçirmege teklif ete.

Bundan evel yarımadada iyün 6-na qadar kütleviy tedbirlerni, şu cümleden, mayıs 18 künü Sürgünlik qurbanlarınıñ hatıra kününi keçirmege mümkün degil edi.
XS
SM
MD
LG