Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kommunist Graçnı baş nazir yapacaq ediler, lâkin parlament qarşı çıqtı


Леонид Грач
Леонид Грач
Sabıq halq deputatı, Ukraina Kommunistler firqası Cumhuriyet komitetiniñ sabıq birinci kâtibi Leonid Graçnıñ namzeti Qırım nazirler Şurasınıñ reis vazifesine muzakere etildi.

Bunı Qırım.Aqiqat neşirine bergen intervyüsında Graçnıñ özü bildirdi.

«Men sizge bir şey aytayım: böyle qararlarnı qabul etmezden evel – Nazirler şurasını şekillendirmezden evel – Qırım baş naziri vazifesine menim namzetim de muzakere etildi», – dedi Graç. – Men sizge bir şey ayta bilem: maña muracaat ettiler – razı olur edimmi eken? Men, tabiiy ki, tüşündim, qıymet kestim ve aytam: Ebet, bu sürünen bir alanğa oturmaq mümkün degil, lâkin Qırım içün azırım».

Sabıq halq deputatınıñ aytqanına köre, Qırım Yuqarı Radasınıñ deputatlarına Graçnıñ namzetini baş nazir vazifesine muzakere etmege teklif etken soñ, açuv peyda oldı.

«Aman! Bu parlamentte birleşkenlerni körse ediñiz: em men tayin etkenler, em de menim firqamda olğanlar – canavarlar kibi! Maña qarşı neler tek aytılmadı! Men bunı bilem, yazılğan seslerni bile yerleştirerim. Bunıñ sebebi ise menim printsipialligim, namusım ve olarğa qabarcılıqnen oğraşmağa imkân bermeycegim oldı», – dep añlattı Graç.

Malüm olğanı kibi, fevral 27-de Qırım Yuqarı Radası Nazirler şurasınıñ reisi Anatoliy Mogilövni istifağa yollap, onıñ yerine cumhuriyet parlamentiniñ deputatı, «Russkoye yedinstvo» firqasınıñ lideri Sergey Aksönovnı tayin etti.
XS
SM
MD
LG