Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımtatar bayraq Kününi «Russkaya оbşçina» sebebinden Aqmescit merkezinde keçirmege bermeyler


Aqmescit şeer yolbaşçılığı Lenin meydanında Qırımtatar bayraq Kününi keçirmege yasaq etti.

Bunı Qırım.Aqiqat saytına qırımtatar milliy Meclis kâtibiyetiniñ yolbaşçısı Dilâver Akiyev bildirdi.

Onıñ sözlerine köre, işbu qararnıñ sebebi – aynı şu künü meydanda «Russkaya obşçina Krıma» tarafından keçirilecek tedbirler oldı.

«Şeer yolbaşçılığı «Russkaya оbşçina Krıma» teşkilâtından tedbirlerniñ keçirilüvi aqqında arizanı alğan ve Lenin meydanı sabadan aqşamğace meşğul olacaq eken»,– dedi Akiyev.

O qayd etti ki, cuma künü iyün 20-de Meclis prezidiumınıñ toplaşuvı olacaq. Mında Qırımtatar bayraq Кününiñ keçirilüv yerini belgideycekler.

İyün 26 künü saat 9:00-21:00 «Russkaya оbşçina» cemaat teşkilâtı Lenin meydanında «Mordoviya Qırımğa» avtonaqliye vastaları kollonasınıñ Gumanitar kervanınıñ qarşılav çerçivesinde tedbir-marafonnı keçirecek.

Evel işğal etilgen Qırımda Qırımtatar bayraq Künü munasebeti ile tedbirlerni keçirmege yasaq ettiler. Meclis olarnı iyün 26 kunü Aqmescitniñ Trenöv bağçasında keçirmege planlaştıra edi. Yasaqnı bağçağa ziyaret ile kelgen «yüzlernen balalarğa» telüke olacağı ile añlatalar. Qırımatatar bayraq Künü munasebeti ile avto yürüşni de keçirmege yasaq ettiler.

Şeer şurasınıñ resmiy cevabında «avtonaqliyatnıñ belgilengen sayısı ile (115) avto yürüşniñ iş vaqıtta keçirilüvi taşıyıcı ve yolcular içün qolaysızlıqnı ketire ve olarnıñ aqlarını boza bilecek» dep yazılğan edi.

Bundan evel yarımadada iyün 6 kününe qadar kütleviy tedbirlerni, şu cümleden mayıs 18 künü Sürgünlik qurbanlarınıñ hatıra Kününi keçirmege yasaq etken ediler.
XS
SM
MD
LG