Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rosselhoznadzor ukrain mahsulatınınıñ 100 tonnasını Qırımğa kirgizmedi


Qırım ve Aqyar boyunca Rosselhoznadzor İdaresiniñ hadimleri iyün 14-15 künleri Rusiye tarafından işğal etilgen Qırımğa taba ketken 40 yük maşinasını qıtaiy Ukrainağa qaytardılar. Bu maşinalarda 100 tonna aşayt mahsulatı bar edi.

Rosselhoznadzor matbuat hızmetiniñ malümatına köre, bu mahsulat sahte ola.

Böyle etip, Herson vilâyetinden 5 tonna qaşqaval ve yağ mahsulatı kirsetilmedi, çünki veterinar şeadetnamesinde bu mahsulat qattı qaşqaval olaraq qayd etildi.

Melitopol et kombinatına ait tuvar eti teşkerilgen vaqıtta Rosselhoznadzor «belli olmağan ve vesiqasız» 4 tonna domuz etini taptı.

Keçken raatlıq künleri Rosselhoznadzornıñ Qırım hadimleri Harkovden kelgen yük maşinasında bir tonna buzlatılğan deñiz mahsulatını taptılar. Bu mahsulatnı temin eticige qaytarıldı.

Kiyevde azırlanılğan dondurma içün quru maddelerni de Qırımğa kirsetmediler. Rosselhoznadzornıñ malümatına köre, onı iş adamları vesiqasız küryer hızmetiniñ maşinasında ketirdiler.

Rusiyeniñ Qırım işğalinden soñ yarımadada aşayt buhranı qayd etile, tükânlarnıñ rafları boş qala, lâkin fiyatlar arta.

Ukraina mütehassıslarınıñ qayd etkenine köre, Qırımnıñ ukrain aşayt mahsulatından vazgeçüvi yarımadada aşayt mahsulatınıñ qıtlığına ketire bile, çünki Qırım qıtaiy Ukrainadan ketirilgen mallarğa muhtac.
XS
SM
MD
LG