Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım tibbiy universiteti öz mustaqilligini qorçaladı ve federal aliy oquv yurtına kirmeycek


Qırım devlet tibbiy universitetiniñ yolbaşçılığı aliy oquv yurtınıñ Qırımda teşkil etilecek Federal universitetine qoşuluvına qarşı çıqtı.

Bunı universitetniñ rektorı Anatoliy Babin Trans-M-radio efirinde bildirdi.

Onıñ sözlerine köre, aliy oquv yurtında çoq yıllıq tarihı, halqara tanuvı bar ve o Federal universitetniñ fakulteti kibi degil de, ayırı olmalıdır.

Rektor universitetniñ hadimleri ve talebeleri Qırım hastahaneleri ile munasebette buluna ve eger de o Federal universitetke kirse, bu munasebet toqtatılacağı aqqında bildirdi. Onıñ sözlerine binayen, Qırım sağlıq saqlav nazirliginden destek de toqtatılır.

Bundan evel Qırım devlet tibbiy universitetiniñ hadimleri ve studentleri Federal universitetke qoşuluvına qarşı narazılıq numayışını keçirdiler.

Qırım «akimiyeti»ne yaqın olğan «Krıminform» saytı haber etkeni kibi, Qırım «baş naziri» Sergey Aksönov mesleatlar neticesinde Qırım delvet tibbiy universitetini işbu aliy oquv yurtınıñ terkibine qoşmamaq qarar aldı.

«Mütehassıslar ve tibbiy universitetiniñ ocaları ile keçirilgen mesleatlardan soñ onı fedaral universitetine kirecek aliy oquv yurtlarınıñ cedvelinden almağa qararğa keldim»,– dedi Aksönov.

Onıñ sözlerine köre, Qırım Federal universitetiniñ teşkil etilmesinde Tavriya milliy universiteti negiz olacaqtır.

Evel yarımadada teşkil etilecek Federal universitetiniñ terkibine Qırım iqtisadiy universiteti, Qırım agrar universiteti ve Qırım devlet tibbiy universiteti kirmek kerek edi.
XS
SM
MD
LG