Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rada Poroşenkoğa Donbassta arbiy vaziyet aqqında muracaatqa qol tutmadı


Ukraina Yuqarı Radası Donetsk ve Lugansk vilâyetlerinde arbiy vaziyet kirsetilmesi aqqında prezident muracaatına qol tutmadı. Böyle bir qararğa kerek olğan 226 halq deputatından 218 kişi rey berdi, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

Nazirler şurasınıñ aynı bu vesiqası Ukraina-Rusiye sıñırınıñ qoruvı ve imayesive müendislik-tehnikiy abadanlaştıruv boyunca areketlerni qabul etmege teklif ete edi. Deputatlar Rusiyeni Ukrainağa qarşı istilânı toqtatmağa çağırmağa ve BMT ve OSCE teşkilâtlarına muracaat etip, Ukraina-Rusiye sıñırınıñ bozuluvını, separatistlerge Rusiye iştiraki ile arbiy tehnika berilmesini takbih etmege rica etecek ediler.

Rey berüvden soñ Yuqarı Rada reisi Oleksandr Turçinov fraktsiya reberleri arasında bu mesele boyunca qoşma mesleatlar keçirilmesini teklif etti.

Ukraina milliy havfsızlıq ve mudafaa Şurası Andriy Parubiy arbiy vaziyet kirsetilmesi aqqında mesele al-azırda baqılğanını bildirgen edi. Devlet yolbaşçısına Donbassta arbiy vaziyetni kirsetmek muracaatınen bulunmaq teşebbüsini VO «Svoboda» fraktsiyası kösterdi.
XS
SM
MD
LG