Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Moskvada Qırımnıñ Rusiyege qoşulmasına qarşı narazılıq aktsiyası ötkerildi


Moskvadaki Taganka meydanında Rusiye muhalifetçileri Qırımnıñ Rusiyege qoşulmasına qarşı narazılıq aktsiyasını keçirdiler.

Bunı «Grani.ru» bildire.

«Krım ve Rusiye daima birlikte» büyük levha yanında faaller «Qırım ve Rusiye beraber, ve qayda?» yazısınen levhanı köterdiler.

Levhadaki yarımadanı Rusiye repressiv qanunları ve maddeleriniñ sanları «qapata edi», faaller ise bu qanunlarnı aydınlatqan risalelerni tarqattılar.

Bu cedvelde «Çetel agentler aqqında», müminlerniñ duyğularını qoruv aqqında, separatizm aqqında, yaşav qaydı aqqında qanunlar, em de aqaretlev, dava açtıruv kibi şeyler içün mesülietni belgilegen cinaiy kodeksiniñ bir sıra maddeleri mevcut.

«Rusiye – Bizim Ulu Vatanımız ve Ğururımız! Men Vladimir Putin ve Rusiye halqını şanlı Aqyar ve Qırım yarımadasınıñ qaytmasınen can-yürekten hayırlayım! Endiden soñ Qırım ealisini de bu ikmetli, adaletli ve insaniy qanunlar qorçalay! Ura!», – denile risalede.

Bu sene mart ayında Qırımda Rusiyeniñ arbiy qol tutuvı ile sahte referendum keçirildi, onıñ neticesinde Rusiye Federatsiyası Qırımnı öz terkibine qabul etti.
XS
SM
MD
LG