Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Moskva şeer yolbaşçısı Rusiye Künü işğal etilgen Aqyarğa kelecek


İyün 12-de Sergey Sobânin yolbaşçılığında Moskva ükümetiniñ büyük eyyeti Rusiye Künü munasebetinen Aqyarğa kelip, «Moskva Künleri» programması boyunca farqlı tantanalı tedbirlerde iştirak etecek.

Sobâninniñ Aqyar ziyareti aqqında Rusiye kütleviy haber vastalarına Aqyar «gübernatorı vazifelerini eda etken» Sergey Menâylo ilân etti.

Sobâninniñ programmasında – «Moskva» raketa kreyserini ziyaret ve N.İ.Pirogov adına №1 şeer hastahanesini ziyaret etüv. Ziyaret programmasınıñ soñunda Sobânin «Cenk ve barışıq» V Aqyar arbiy çalğı taqımlarınıñ festivalinde iştirak etecek, dep yaza Rossiyskaya gazeta.

Aqşam Aqyarda dört Rusiye flotu, Moskva ve Sankt-Peterburgnıñ çalğı taqımları merkeziy soqaqlarda yürüş ötkerip, çıqışta bulunacaqlar ve açıq meydanlarda kontsertlerni keçirecekler.

Şeerde Moskva şeer yolbaşçısı ve Aqyar gübernatorınıñ mukâfatlarına futbol yarışı ötkerilecek.

Aqyarda «Moskva Künleri» programmasını Nahimov meydanında gala-kontsert yekünleycek. Tedbirde Rusiye icracıları iştirak etecek – Aleksandr Rozenbaum, Kristina Orbakayte, Zara, Trofim, Dmitriy Pevtsov ve digerleri. Kontsert iyün 13-de saat 15-te şeerniñ merkeziy meydanında ötkerilecek.

Bu sene ilk sefer Qırımda Rusiye Künü resmiy devlet bayramı olaraq qayd etile. Bayram munasebeti ile bütün memleket ve işğal etilgen Qırım dört kün devamında raatlanacaqlar – iyün 12-15 künleri.
XS
SM
MD
LG