Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlı siyasetşınas Temirgaliyev işten boşuna çıqmağanını qayd etip, vazifege ola bilecek namzetniñ adını ayttı


«Qırım nazirler Şurasınıñ reisi muavini» Rustam Temirgaliyevniñ istifası Rusiyeniñ qattı siyaseti ile bağlıdır.

Böyle fikirni Qırım.Aqiqatqa bergen izaatında qırımlı siyasetşınas Aleksandr Formançuk bildirdi.

«Temirgaliyevniñ istifası Rusiyeniñ qattı siyaseti ile bağlıdır. O qaparcılıq meseleleriniñ çezilüvi ile bağlı areket tarzına olğan yüksek talaplarnı belgiley», – dedi siyasetşınas.

Formançuknıñ sözlerine köre, onıñ içün Temirgaliyevniñ istifası tesadüfiy bir şey oldı. «Onı er vaqıt efektiv bir idareci olaraq tanıy edim», – dedi ekspert.

O tüşüne ki, bu adise «baş nazir muavini ve Qırım yolbaşçılığı içün ökünçli bir şeydir».

Endi boş vazifege kim kele bilecek degen sualge siyasetşınas «Qırım Devlet Şurasınıñ» iqtisadiy siyaset boyunca Daimiy komissiya reisi Vitaliy Nahlupinni qayd etti.

Qırım.Aqiqat bergen malümatına köre, iyün 11 künü «Qırım nazirler Şurasınıñ reisi muavini» Rustam Temirgaliyev istifağa çıqtı. Bunı o Qırım «parlamenti»niñ toplaşuvında bildirdi.

Mütenasip qararğa 73 deputattan 72 deputat qol tuttı. Qarar Temirgaliyevniñ öz istegi ile vazifeden boşatılması aqqında arizası ile alınğandır, dep yazıla Qırım «parlamenti»niñ saytında.

Temirgaliyev bir ay devamında Qırımnıñ öz başına tayin etilgen «baş naziri» Sergey Aksönovnıñ keñeşçisi olacaqtır. Yañı namzetniñ adı raatlıq künlerden soñ belli olur.
XS
SM
MD
LG