Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

ATO rayonlarından tahliye etilgenlerni İzümde yerleştirdiler


Переселенці: сльози через зруйноване місто
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Harkov ve Donetsk vilâyetleriniñ sıñırındaki İzüm şeeri Donetsk ve Lugansk vilâyetleriniñ sakinleri köçip kelgen şeerge çevirildi.

Azatlıq Radiosınıñ mühbiri bildire ki, şeer şurası binasında yardımğa muhtac olğanlarnıñ sımarışlarını qabul eteler. Mında yaşav yeri, maddiy yardım, ilâc, aşayt soramaq mümkün. Bunıñnen beraber, mında balalarğa bala bağçalarında yer tapalar, ekimlerniñ yardımına muhtac olğanlarnı ise şeerniñ tibbiy müessiselerine yollaylar.

Aynı vaqıtta İzüm şeer şurasında berilgen malümatlarğa köre, Kiyevden dos-doğru bir yardım ya da şarqtan köçip kelgen adamlarnıñ meselelerinen oğraşa bilecek bir de bir devlet programması alâ daa yoq.

«Meskenni, misal olaraq, İzüm sakinleriniñ özleri bere. Bizde yerleştirmege mümkün olğan adresler cedveli bar. Sakinler seslendiler: keleler ve kira bereler», – dep bidirdi İzüm şeer şurasınıñ meskenni cedvelge aluv boyunca baş mütehassısı Lüdmila Slepiçko.

Ukraina prezidenti Petro Poroşenko terrorizmge qarşı tedbirler keçirilgen rayonlardan ketmege istegen tınçlıqsever eali içün şarait yaratmağa avale etti.
XS
SM
MD
LG