Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Poroşenko arbiylerge ATO yerlerinde bulunğan vatandaşlarnı tahliye etmege avale etti


Ukraina prezidenti Petro Poroşenko terrorizmge qarşı tedbirler keçirilgen rayonlardan ketecek olğan vatandaşlar içün buña lâzim olğan şaraitler yaratılmasını istedi.

Bunı devlet yolbaşçısı Ukraina havfsızlıq hızmeti, içki işler Nazirligi, mudafaa Nazirligi ve fevqulâde vaziyetler boyunca Devlet hızmetiniñ reberleri ile ötkerilgen körüşüvde bildirdi, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

Devlet yolbaşçısınıñ matbuat hızmeti bildire ki, Ukraina prezidenti ükümetke adamlarnı tahliye etmek ve tibbiy yardım köstermek işini buyurdı. Bundan ğayrı, tınçlıqsever ealini içilgen suv, aşayt mahsulatı ve ilâclarnen temin etüv noqtalarını açmağa emir etildi.

İşbu avalege köre, yerli devlet memuriyetleri yerli idare organlarınıñ iştirakinen Nazirler şurası ile birlikte terrorizmge qarşı tedbirler rayonlarından kelgen adamlarnı yerleştirmek kerek.

Ukraina akimiyeti Donetsk ve Lugansk vilâyetleriniñ ayrı rayonlarında terrorizmge qarşı tedbirler keçire. Bu yerde memuriy binalarnıñ çoqusını «Donetsk halq cumhuriyeti» ve «Lugansk halq cumhuriyetiniñ» boyevikleri nezaret ete. Ukraina bu taqımlarnı terroristik olaraq tanıy.
XS
SM
MD
LG