Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Poroşenko: Ukraina şarqındaki ateşni bu afta toqtatmaq kerek


Bugün Ukraina prezidenti Petro Poroşenko iyün 6-da Frenkistan ziyareti vaqtında Ukraina şarqındaki vaziyetnen bağlı taqdim etken planı boyunca üç taraflı kontakt gruppasınıñ toplaşuvını başladı.

Almaniyada Ukrainanıñ Fevqulâde ve Vekâletli elçisi Pavel Klimkin, OSCE Baş kâtibiniñ Mahsus vekili Haydi Talyavini ve Rusiye Federatsiyasınıñ Vekâletli elçisi Mihail Zurabov bulunğan toplaşuvda Poroşenko taraflar Normandiyada Almaniya kantsleri Angela Merkel, Frenkistan prezidenti François Hollande ve Rusiye Prezidenti Vladimir Putin ile keçirilgen körüşüvde olğan añlaşmalarğa riayet etmek kerek, dep qayd etti, aytıla prezident matbuat hızmetiniñ beyanatında.

«Bizler bu afta ateşni toqtatmaq kerekmiz. Adamlar ölgen er bir kün, Ukraina o qadar zarar körgen er bir kün menim içün maqbul olmay. Onıñ içün, birinciden, Donbassta yaşağan farqlı siyasiy fikirleri olğan er bir Ukraina vatandaşınıñ havfsızlığını kefil etmek içün Ukraina devlet sıñırınıñ işini ğayrıdan başlamaq kerek», – dep qayd etti Ukraina prezidenti.

Poroşenko Ukraina şarqında vaziyetni al etüv planını yerine ketirmek içün yapqan adımlarnı talil etmek ve ileri areketlerni teşkil etmek içün üç taraflı kontakt gruppasınıñ toplaşuvlarını er kün keçirmege teklif etti.
XS
SM
MD
LG