Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina Rusiye ile sıñırda 8 kiriş noqtasını qapata


Ukraina ükümeti Donetsk ve Lugansk vilâyetinde Rusiye ile sıñırda 32 kiriş noqtasından sekizinde areketni toqtatmaq qarar aldı, dep bildire Ukraina Nazirler şurasınıñ saytı.

Bunı Ukraina sıñır hızmeti teklif etti. Böyle etip Ukraina-Rusiye sıñırınıñ ayrı yerlerinde olıp keçken telükeli adise-vaqialardan sebep ealiniñ havfsızlığını temin etmege tırışalar, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

Soñki vaqıtları aman-aman er kun separatistlerniñ ukrain sıñırcılarına yapqan ücümleri ve Ukrainağa maniasız kirgen silâlı adamlar ve silânen tolu yük maşinalarınıñ kelüvi aqqında malümat kele.

Cumaaqşamı künü, iyün 5-de, Donetsk vilâyetiniñ «Marinovka» kiriş noqtasında sıñır hızmetiniñ arbiyleri ve ücüm etkenler arasında uruş yüz berdi. Beş sıñırcı yaralandı. Ücüm etkenler de zarar kördi.

Devlet sıñır hızmetiniñ malümatına köre, birinci silâlı taqım «Kuybışevo» kiriş noqtası tarafından ücüm etti, ekincisi – Ukraina tarafından. Arbiy aviatsiya ücüm etkenlerge qarşı darbe endirdi. Rusiyege qol tutqan birleşmelerniñ «Ural», eki «KamAz» ve BTRi yoq etildi.
XS
SM
MD
LG