Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Uquqqoruyıcılar: Qırım sakinlerini şeer başlarını saylmaq aqqından marum eteler


Qırım sakinlerini şeer, köy başlarını saylâmaq aqqından marum qaldıracaq olalar.

Bu aqta «Areket» Qırım uquq qorçalayıcı merkezi Qırım cumhuriyetinde şeer ve köy başlarını saylâması aqqında qanunğa esaslanıp bildirdi. Bu qanun Qırım «parlamenti» tarafından Mayıs 28-de qabul olundı.

Bu qanunnıñ müellifi Nikolay Kolesniçenkodır.

Qanunda aytılğanına köre, saylâvlarda tek deputatlar saylânacaq, şeer ve köy başlarını ise endi saylânğan deputatlar tayinlecekler. Qanunnıñ birinci maddesinde 1 astmaddesinde şay aytıla: «munitsıpal bölüginiñ başı munitsıpal bölüginiñ temsiliy organı tarafından öz erkanından saylâna ve munitsıpal bölüginiñ temsiliy organınıñ reis vekâleti saibi ola».

Aynı şekilde köy başları saylâna. Qanunnıñ birinci maddesinde, 2 ast maddesinde: «munitsıpal bölüginiñ başı munitsıpal bölüginiñ temsiliy organı tarafından öz erkanından saylâna ve munitsupal bölüginiñ temsiliy organınıñ ve icra organnıñ reis vekâleti saibi ola».

«Şay etip Qırım sakinlerini şeer içün mesüliyetli adamlarnı saylâmaq aqqından marum ettiler ve belgisiz adamlarnıñ firqa cedvelini saylâcaqmız», – dep bildirdiler uquq qoruyıcılar.

Mayıs 27 künü Rusiye Prezidentı Vladimir Putin Qırımda saylâvlarnı Sentâbr 14-de 2014 keçirmek içün federal qanunnı imzaladı. Saylâvlar qanunnı Qırım «parlamenti» daa Mayısnıñ başında qabul etti ve Saylâv komissiyanı teşkil etti.
XS
SM
MD
LG