Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

İşğal etilgen Qırımda «Ukrainskiy dom» teşkilâtınıñ aktivistleri yoq oldı


Qırımda bir afta devamında «Ukrainskiy dom» cemaat teşkilâtınıñ eki aktivisti yoq oldı – Aqmescit sakinleri Timur Şaymardanov ve Leonid Korj.

Ekisi de evden çıqıp, qaytmadılar, olarnen bağ yoqtır.

Bunı «Ukrainskiy dom» teşkilâtınıñ koordinatorları bildire, dep haber ete Tsentr jurnalistskih rassledovaniy.

Teşkilât vekilleriniñ sözlerine köre, mayıs 25 künü Timur Şaymardanov aktivistlerniñ körüşüvi vaqtında Leonid Korjnıñ ğayıp oluvı aqqında tüşüncelerini bildirdi, onıñ ile telefon vastasınen bağlanmağa çare yoq edi, em de bulunv yeri 3-4 kün devamında belgisizdir.

Mayıs 26 sabası Timur Şaymardinov edven çıqıp, qaytmadı. Onıñ ömür-arqadaşı aytqanı kibi, Timur «ÇBRR» bankına baracaq edi. Bundan soñ onıñ ile bağ yoq oldı, bulunğan yeri de ne tuvğanlarına, ne dostlarına belli degil.

Qırımnıñ ukrain cemiyetniñ ve «Ukrainskiy dom» teşkilâtınıñ lideri Andriy Şçekun qayd etkeni kibi, Timur Şaymardanov faal cemaat areketini alıp bara ve Qırım işğaline qarşı narazılıq numayışlarda iştirak ete edi.

«Timur ukrain arbiy qısımları Rusiye tarafdarları ve «yeşil adamçıqlar» tarafından zapt etilgende öz faalligini başladı. O vaqıt o, fikirdeşlerniñ bir taqımnı topladı, olar arbiy qısımlarnnı nezaret kiriş noqtalarında künlernen nevbetçilikte tura edi», – dedi Şçekun.
Onıñ sözlerine köre, Timur fikirdeşleri ile Ukraina arbiy-deñiz quvetlerniñ yalı mudaafa ştabında da nevbetçilikni alıp bara edi.

«Timurnıñ gruppası Ukraina tarafdarı olğan aktivist ve jurnalistlerni de qorçalay edi. Referendum ve Qırım işğaline qarşı çıqqan «Qadınlar tınçlıq içün» areketiniñ iştiraçilerini de qoruy ediler»,– dedi Andriy Şçekun.

Leonid Korj ile Şçekun şahsen tanış degil, amma Timur Şaymutdinov gruppasınıñ azası olaraq köre bilgenini tüşüne.
XS
SM
MD
LG