Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kurort mevsimini «qurtarmaq» içün işğal etilgen Qırım «akimiyeti» rusiyelilerni celp etmege tırışa


İşğal etilgen Qırım «akimiyeti» bu sene yarımadanı ziyaret etken turistlerniñ sayısını 2013 senesi olğanına yaqınlaştırmağa tırışa.

Bunı Kezlevde olğan matbuat konferentsiya devamında Qırım «kurort ve turizm naziri» Yelena Yürçenko bildirdi, dep haber ete Qırım akimiyetiniñ ruporı Krıminform.

Onıñ sözlerine köre, şimdi Qırımğa Rusiyeli tursitlerni celp etmek içün faal iş devam etmekte. Bu mevsimge Qırımnıñ turistik saasınıñ 100-den ziyade temsilcisi tarafından tahminen 200 kezinti marşrutı işlep çıqarıldı.

«Qırım – yalıñız yalı raatlanuvı degildir. Ve eger de keçken sene Qırım 6 mln turistni qabul etken olsa, bu sene de biz aynı böyle miqdarnı qabul etmege azırmız ve bundan vazgeçmeycekmiz», – dedi Yürçenko – «Al-azırda naqliye meselelri bar, amma olarnı çezemiz – endi Keriç boğazından qoşma parom yollanıldı, yañı aviaseferler ve turistlerniñ demir yol vastası ile ketirilüvi aqqında muzakereler devam etmekte».

Evelleri Qırım «akimiyeti» Qırımnı mayıs tatillerinde 2-2,5 kere az turist ziyaret etkenini bildire edi.

Şimdi turistlerniñ tahmin etilgen aqımı 3 million insanğa azlaştı. Aprelde ise Qırım «akimiyeti» tahminen 8 million olacağını ayta edi.
XS
SM
MD
LG