Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Meclis reisi İslâmovnıñ istifasını «siyasiy» qarar olaraq adladı


Qırımtatar milliy Meclis reisi Refat Çubarov Qırım «baş nazir muavini» vazifesini eda etken Lenur İslâmovnıñ istifası aqqında qarar «idare meselesi degil de, yalıñız siyasiy qarar» olğanını ayttı.

Bunı Çubarov öz Facebook saifesinde yazdı.

Çarşenbe künü Qırım «parlamenti» Qırım nazirler Şurasınıñ «reis muavini» vazifesini eda etken Lenur İslâmovnı istifağa yolladı. Onıñ yerine Meclis muhalifi olğan Ruslan Balbekni tayinledi.

«Devlet idaresi saasında iç bir vaqıt çalışmağan, cemaat arasında Moskva ve Qırımda olğan muvafaqiyetli leyhaları ile belli olğan ihtisasiy menecer Lenur İslâmovnıñ istifası aqqında qarar idare meselesi degil de, siyasiy olğanını dey bilemiz»,– dedi Çubarov.

Onıñ sözlerine köre, «yañı kerçek bile yaqında «makeyevli» olaraq adlanğan Qırım akimiyetiniñ faaliyetini deñiştirmedi – yani vazifege tayinlenüvde şahsiy nazar diger sebeplerden daa da üstün turа».

Lenur İslâmovnıñ Qırım «baş nazir muavini» vazifesinden istifası ve bu vaziyefege Ruslan Balbekniñ tayinlenüvi cumhuriyetniñ «akimiyeti»nde qırımtatarlar ile bağ qurmaq istegi yoq olğanını köstere.

Bunı Qırım.Aqiqat mühbirine qırımtatar milliy Meclis reisi muavini Ahtem Çiygoz bildirdi.
«Qırımtatarlar öz toprağında bulunıp, öz merağını qorçalamağa aqqı olğan aqqında bildirüvler aqiqatqa uymağanı añlayışılа», – dedi Çiygoz. – Olarnıñ bu areketleri qırımtatarlar ile qialog olmağanını köstere».
XS
SM
MD
LG