Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Avropa birligi Ukraina prezident saylavlarını alğışlay


AB çetel işler boyunca yuqarı temsilcisi Catherine Ashton mayıs 25 künü keçirilecek prezident saylavlarnı kerginlikniñ azlaştıruvı ve siyasiy stabilliginiñ pekitilmesi içün etilgen müim bir adım olaraq tanıy, dep bildire Radio Svoboda.

«Avropa Birligi ukrain halqına öz kelecegini barışıq ve demokratik şeklinde seçmege fırsat bergen Ukrainanıñ serbest, açıq-aydın ve kerçek saylavlarınıñ keçirilmesine qol tutar», – denile beyanatta.

Ukraina nevbetten tış prezident saylavları evelki prezident Viktor Yanukoviçniñ vazifelerinden vazgeçkeni sebebinden mayıs 25 kününe belgilengen.
Vladimir Putin Rusiye Ukraina prezident saylavlarına ürmet ile davranğanını bildirdi, dep haber ete Radio Svoboda.

«Ukrainada insanlar memleketniñ bu buhrandan çıqmasını istegenini köre ve añlaymız. Biz de Ukrainada nasıldır bir tınçlıqnıñ olmasını isteymiz. Ukraina halqınıñ saylavına ürmet ile davranırmız», – dedi Putin Sankt-Peterburgda keçken iqtisadiy forumı devamında.

Onıñ sözlerine köre, Moskva Ukraina prezidenti saylavlarından soñ teşkil olunacaq akimiyet organları ile çalışmağa azır eken.

«Alraid» cemat teşkilâtlarınıñ bütünukraina birligi ve «Umma» Ukraina musulmanları diniy idaresi mayıs 25 künü prezident saylavlarına barıp, «doğru saylav»nı etmege çağıra.

Bunı teşkilâtlarnıñ matbuat hızmetleri bildire.
XS
SM
MD
LG