Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Yunan paromı yolcularnı Qubandan Qırımğa taşımağa başladı


Kerç boğazında «İonas» paromı yürmege başladı.

Bu aqta Rusiye Federatsıyasınıñ Yekâne transport müdirligi bildire.

Mayıs 23-de saat 00.10 «İonas» paromı port «Kavkaz»dan port «Krım»ğa birinci reysni eda etti. Mayısnıñ 22-den 23-ne keçer gecesi 4 reys olğan. Bu reyslerde 100 maşına ve eki avtobus keçirildi.

«Evelden ilân etilgeni kibi yazğa yaqın Yekâne transpor müdirligi Kerç boğazından çoqça turist ve maşınalarnı keçirmek içün meselelerini çeze edik. Bu maqsadnen biz «İonas» adlı yunan paromnı işletecek oldıq. O port «Kavkaz»ğa Mayısnıñ 14-de keldi ve teşkerüvlerden soñ uyma sertifikatını alğan», - dep aytıla müdirlikte.

«İonas» birden 160 maşına ve 600 passajır keçirip ola. Olar yazda Qırımğa çoq adam keteceklerinde eminler, şunıñ içün «İonas»qa ümütleri büyük.

«Mayıs 23-de port «Krım» daimiy şekilde çalışa. Şimdi 35 maşına yüklenile, nevbet yoq. Yüklenmek içün bekleme müddeti bir saattan çoq degil. Port «Kavkaz»da tahminen 100 maşına yüklenilmek içün bekley», — dep aytıldı Yekâne transport müdirligi izaatında.

Şimdi Kerç boğazında üç parom çalışa: «Nikolay Aksenenko», «Kerçenskiy 2», ve «Yeysk». Olar er bir yarım saat yüreler. «İonas» şimdi tehnikiy turaqta buluna.
XS
SM
MD
LG