Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

BMTnıñ baş kâtibi Donbasskaki terakt içün raatsız olğanını bildirdi


BMT baş kâtibi Pan Gi Mun Volnovaha şeerinde olğan Ukraina blokpostına ücümü sebebinden ğayet raatsızlanğan ve bütün taraflarını Ukrainada açıq ve demokratik müitinde Prezident saylâvlarını keçirmek içün ğayret etmege davet etti.

Bu aqta Pan Gi Munıñ beyannamesine esaslanıp BMT saytında aytıla, bildire Radio Svoboda.

«Saylâvlarğa üç kün qalğanda o bütün taraflarını Ukraina boyu saylâvcılar reylerni açıq, serbest ve havfsızlı mütinde bermeleri içün öz ğayretlerini sarf etsinler», – dep aytıla beyannamede.

Pan Gi Munıñ fikirince, Ukrainadaki saylâvlar devletteki vaziyetni tınçlandırmaq içün bir imkân olmaq kerek ve bu ağır vaqıtta devlette kim ükümdarlıq etecegini tayinlemek kerek.

Mayıs 22-de Kiyevdeki akimiyet BMT acele Ukraina meselesinde Telükesizlik şurasınıñ oturışını teşkil etmek ricasınen buyurdı. Ukrainanıñ baş naziri, Arseniy Yatsenük bu oturuşta Ukrainadaki vaqıyalarda Rusiyege mensüp olğanı aqqında isbatlarnı teslim etecegi aqqında bildirdi.

Ukraina askerlerşne ücümlar ep devam ete. Bügün Donetsk vilâyetindeki Karlovka köyü yanında «Donbass» territorial mudafaası batalyonına ücüm yapıldı.
XS
SM
MD
LG