Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım «akimiyeti» bereketni cıymaq içün Ukrainadan kombaynlarnı qabul etmege azır


Ukrainanıñ agrar şirketleri Qırımda aşlıqnı cıymaq içün kombaynlarnı yollamağa niyetinde. Ukraina yolbaşçılığı ise, bu mesele boyunca qarar almadı, dep bildirdi Qırımnıñ agrar siyasetiniñ ve aşayt «naziri» Nikolay Polüşkin, dep haber ete «İnterfaks-Ukraina».

«Ukrainadan Qırımğa kombaynlarnıñ kelüvi içün bayağı ariza kelmekte. Şimdi cumhuriyetniñ yolbaşçılığında bu mesele baqıla. Ukraina olarnı yiberirmi degen sual bar, bizim tarafımızdan problem olmaz», – dedi Polüşkin.

«Nazir»niñ sözlerine köre, Ukraina agro şirketleri Qırımğa çalışmaq içün 200 kombaynnı yollamaq içün arizalarnı azırladı. Qırımnıñ agrar şirketlerinde 1100 kombayn bar, Polüşkinniñ aytqanına köre, bereketni cıymaq içün bu yeterlidir, amma Qırım Ukrainadan zemaneviy kombaynlarnı qabul etmege azır.

O şunı da qayd etti ki, Qırımda «Ukragrolizing» ukrain devlet şirketiniñ 140 ziyade kombayını bar. Olar «cumhuriyet»niñ mülkiyetine keçti ve daa OOO «Ukrainskaya prodovolstvennaya kompaniya»nıñ 40 kombayını da bar. «Nazir»niñ sözlerine köre, bu tehnika ile de bereketni cıymağa mümkün.
XS
SM
MD
LG