Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Matbuat vastaları: Rusiyede internet-ombudsmeni peyda ola bile


Rusiyede internet işleri boyunca vekâletli insan peyda ola bilir, dep yaza «İzvestiya». Mütenasip teklif şimdi prezident memuriyeti ve akimiyette baqıla.

Beklenile ki, internet-ombudsmeni internet meydançıqları ve bu saada mesülietli olğan memurlar ile muzakerelerni keçirecek ve bu saanı nezaret etecektir.

Gazeta qaynaqları qayd ettiler ki, böyle vazifeniñ meydanğa ketirüviniñ sebebi – soñki vaqıtları internet ile bağlı ziddiyetler oldı. Yani bu içtimaiy ağlarnıñ blok etilmesi, korsan köntentiniñ problemleri, Ağda ekstremist mananı taşığan malümatnıñ tarqatıluvı ve ilâhre.

Yaqında Rusiye prezidenti Vladimir Putin blogerlerni matbuat vastalarınıñ temsilcileri ile qıyaslağan qanunnı imzaladı, böyleliknen internete söz serbestligi aqqı olduqça sıñırlana.

İnternet-ombudsmeni vazifesini meydanğa ketirmek ğayege Rusiye Devlet dumasında qol tuttılar. İnsan aqları boyunca prezident Şurasınıñ azası, internet-neşircileri Birliginiñ başı İvan Zasurskiy böyle insan eki taraf ile subetni keçire ve Rusiyeniñ internet saasınıñ inkişafına tesir ete bilecegini tüşüne.
XS
SM
MD
LG