Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Çubarov: İlyasov Qırım «akimiyetine» aşıqıp kirdi


Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov bildirdi ki, Remzi İlyasov Qırım «akimiyetiniñ» teklifini aşıqa-aşıqa qabul etti.

Bunı o Qırım.Aqiqat mühbirine ayttı. Böyle etip, onıñ aytqanına köre, akimiyetke bir ya da üç adamnıñ kirüvi «halq meselelerini çezmey».

Qırım parlamentiniñ «spiker muavini» jurnalistlerge bergen intervyüsında, onıñ namzetini Qırımtatar Milliy Meclisi tevsiye etkenini ayttı.

«Bunıñ bir neticesi olmaycaq. Zenaatdaşımız aşıqtı, bizler ise aşıqmamağa, doğru qarar almağa çağıra edik. Qırımtatar halqınıñ meselesi al etilmese, adamlarnıñ kirüvi faydasız olacaqtır», – dedi Refat Çubarov.
Ремзи Ильясову никто не давал "добро" на вхождение во власть
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Hatırlatamız, mayıs 21-de umumiy toplaşuvda Qırım «parlamentiniñ» deputatları İlyasovnı «spiker muavini» vazifesine tayin ettiler. Buña 74 deputat qol tuttı, 1 kişi bitaraf oldı, 2 adam rey bermedi. Umumen salonda 77 deputat qayd etildi. Qırım «spikeri» Vladimir Konstantinov qayd etti ki, İlyasovnıñ tayinlenmesi – «yahşı bir işarettir».
Keçken afta «doğru» qırımtatarlar eyyeti Rusiye prezidenti Vladimir Putin ile Soçide körüştiler. Mında qırımtatar halqınıñ abadanlaştıruvı muzakere etildi. Eyyet erkânında Remzi İlyasov da bar edi.
XS
SM
MD
LG