Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Putin Ukrainadaki prezident saylavlarına keder etmemek içün sıñırdan öz ordularını çekti


Ukraina prezidenti saylavlarında mühtekirlik olmasın dep, Rusiyeniñ ğarbiy sıñırında talimler keçirgen Rusiye ordularını daimiy bulunuv yerlerine keri qaytarmaq qarar alındı, dep bildirdi Rusiye prezidenti Vladimir Putin, haber ete Azatlıq Radiosı.

Mudafaa Nazirliginde bergen malümatqa köre, Rostov, Belgorod ve Brânsk vilâyetleriniñ poligonlarında talimler keçirgen Rusiye Silâlı quvetleriniñ arbiy bölükleri daimiy bulunuv yerlerine qaytalar.

«Ordularımız sıñırğa yaqın bir yerde bulunğan ediler, eşitkendirsiñiz, az evel men mudafaa nazirligine olarnı idman yerleri, poligonlarğa, qaytarmağa avale ettim, bu da yaqın yerleşken Rostov vilâyetinde», – dep bildirdi Putin.

Lâkin şimdi, onıñ aytqanına köre, mudafaa nazirligi başqa vazife aldı, ordularnı diger poligonlarğa yollamaq kerek.

Ğarp vekilleri Rusiye ordularınıñ Rusiye-Ukraina sıñırından çekilmesini körmegenlerini bildirgen ediler.

Hatırlatamız, Ukraina prezidenti saylavları mayıs 25-de ötkerilecek.

AQŞ akimiyeti Rusiye ordularınıñ Ukraina ile sıñırdan çekilmesini körmeyik, dep bildirgen edi.
Bunı salı künü ükümet vekili Jay Carney ayttı. Onıñ malümatına köre, Vaşington Moskvanıñ bu adımını begenecek ve birden malümatlarnı aydınlatacaq, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

Carney qayd etti ki, ordularnı daimiy bulunuv yerlerine keri qaytarmağa avale etken Rusiye prezidenti Vladimir Putin bundan evel de böyle bir beyanatlarnı seslendirgen edi.
XS
SM
MD
LG