Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım «parlamenti» devlet hızmetçileriniñ işini «qanunlaştırdı»


Çarşenbe künü, mayıs 21-de, «Qırım Cumhuriyeti Devlet Şurasınıñ» umumiy toplaşuvında bir sıra qanunlarnı ekinci oquvda qabul ettiler.

Qırım «parlamentiniñ» matbuat hızmeti bildire ki, deputatlar «Qırım Cumhuriyeti icra akimiyeti organlarınıñ sisteması aqqında» ve «Qırım Cumhuriyeti Devlet grajdanlıq hızmeti aqqında» qanunlarnı ekinci oquvda ve bütünley qabul etti.

Bundan ğayrı, «Qırım Cumhuriyetiniñ devlet vazifeleri aqqında» qanun ekinci oquvda qabul etildi. Vesiqa devlet vazifelerini eda etecek, olarnıñ faaliyet esaslarını temin etecek devlet mertebeleri ve şahıslarnıñ statusını belgiley.

«Qırım Cumhuriyetiniñ devlet grajdanlıq hızmetinde sınıf mertebelerini saqlav ve belgilev aqqında» qanun taqdirlendi.

«Qanunğa binaen, sınıf mertebeleri vatandaşlıq hızmetçige ayrı ve ardı-sıra berile. Qırım Cumhuriyetinde böyle sınıf mertebeleri olacaq: devlet grajdanlıq hızmetiniñ kâtibi; devlet grajdanlıq hızmetiniñ maruzacısı; devlet grajdanlıq hızmetiniñ mesleatçısı; Qırım Cumhuriyetiniñ devlet mesleatçısı; Qırım Cumhuriyetiniñ faal devlet mesleatçısı», – aytıla matbuat hızmetiniñ beyanatında.

Qabul etilgen «Qırım Cumhuriyeti devlet grajdanlıq hızmetiniñ mertebeleri Cedveli aqqında» qanun devlet grajdanlıq hızmetiniñ mertebeler cedvelini belgiley ve tize ve bu vazifelernen bağlı meselelernen oğraşa.
XS
SM
MD
LG