Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımdan köçip kelgenler Kiyev toplaşuvında akimiyetten qanun, mesken ve uquq soraycaqlar


Kiyevde mayıs 23 künü Qırımdan mecburen köçip kelgenlerniñ birinci toplaşuvında akimiyetke qıtada abadanlaştıruv ile bağlı bir sıra sualler qoyulacaq.

Qırım.Aqiqatqa Ukraina prezidenti Memuriyetiniñ vaqtınca işğal etilgen territoriya ve içtimaiy alışuv boyunca bölüginiñ yolbaşçısı Andrey İvanets aytqanı kibi, al-azırda köçip kelgenlerni birleştirgen bir on cemaat teşkilâtlarına namzetler baqıla eken.

«Olar teşkiliy komitetni meydanğa ketirdiler ve Prezident memuriyeti destegi ile öz problemlerniñ çezilüv yollarını belgileyler. Toplaşuvnıñ keçirilmesi nevbetteki adım olacaqıtr. Mında akimiyet organlarına teklifler qayd etilecek ve icraiy struktura ve akimiyetniñ qanun çıqarıcı organına köçip kelgenlerniñ eñ aktual meselelerni çezmek içün teklifler bildirilecek»,– dedi İvanets.

Böyle sualleri sırasına o, köçip kelgenlerniñ mesken ile temin etüvini, olarnıñ bank varaqalarınıñ işletilmesini kirsete.

Öz nevbetinde, «Soyuz vınujdennıh pereselentsev» cemaat teşkilâtınıñ idare başı Nikolay Podolâko al-azırda qıtaiy Ukrainağa köçip kelgenlerniñ tam sayısı ve olarnıñ yaşayış şaraiti ögrenilgenini ayta.

«Qırımdan mecburen köçip kelgenlerniñ birinci toplaşuvında biz akimiyet ögüne esas meselelerni qoyacaq olamız: ilk evelâ «Vaqtınca köçip kelgen vatandaşlar aqqında» qanunnı qabul emtek, ekinciden – bu insanlarnı içtimaiy mesken ile temin etmek, üçüncide – qıtaiy Ukrainağa köçip kelgenlerniñ iş yerlerini ve içtimaiy alışqanlığını yerine ketirmek», – dedi o.

Qırımdan mecburen köçip kelgenlerniñ birinci toplaşuvında cemaat teşkilâtlarından tahminen 200 vekili, merkeziy ve yerli akimiyet organlarnıñ vekilleri, halq deputatları, ukrain ve halqara teşkilâtlarnıñ temsilcileri iştirak etmek kerekler.
XS
SM
MD
LG