Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım «akimiyeti» Rusiye pasportlarını voyenkomatlarda bermege niyetinde


Qırım «akimiyeti» qıtaiy Ukrainadan Qırımğa qaytıp kelgenlerge Rusiye paportlarınıñ elde etüv ketişatını qolaylaştırmaq maqsadı ile yarımada voyenkomatları yanında Rusiye Federatsiyasınıñ Federal migratsion hızmetiniñ temsilciligini açmağa niyetinde.

Bu aqta bugün Qırım «parlamentiniñ» prezidiumı toplaşuvında söz kete edi, dep haber ete Qırım «akimiyetine» yaqın olğan «Krıminform» saytı.

Voyenkomatlarda FMH noqtalarını açmaq teklifi ile parlament «spikeri»ne Qırımğa ayırı insanlar kategoriyasınıñ qaytıp kelmesi ile oğraşqan Qırım deputatı Svetlana Savçenko buyurdı.

«Güzel teklif. Bu rica ile FMH-ne buyürmağa avale etmege mümkün»,– dedi Konstantinov.

Savçenkonıñ aytqanı kibi, yarımdağa qıtaiy Ukrainada acele hızmetini keçken qırımlılarnıñ aman-aman episi qayttı. Faqat, Qırım sakinleriniñ büyük bir qısmı alâ daa Ukraina içki işler nazirligi ve mudaafa nazirliginiñ oquv yurtlarında hızmet etmege devam ete. Savçenkonıñ aytqanı kibi, Mudaafa nazirliginiñ aliy oquv yurtlarınnı 203 kursatından 105 qaytıp keldi.

O şunı da qayd ete ki, Ukraina apishanelerinde cezalarnı körgen şahıslarnıñ Qırımğa qaytaruvı aqqında Ukraina akimiyeti ile añlaşıp olamağanlar eken.

«Ukraina Qırım Cumhuriyetini ve Aqyarnı Rusiye Federatsiyasınıñ subyektleri olaraq tanımay, şunıñ içün yarımadağa maküm etilgenlerniñ qaytuvı aqqında añlaşmağa imkân bile yoq»,– dedi o.
XS
SM
MD
LG