Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina adliye nazirliginde Rusiyeniñ Qırım işğali sebebinden ketirilgen ziyannı tazmin etken mahsus bölük peyda oldı


Ukraina adliye nazirliginde Rusiyeniñ Qırım işğali sebebinden ketirilgen ziyannı tazmin etken mahsus bölük peyda oldı.

Bunı müessisenin matbuat hızmeti bildire.

«Ukraina adliye nazirliginde Rusiye Federatsiyasınıñ Qırım Muhtar Cumhuriyetiniñ işğali sebebinden ziyannı tazmin etken mahsus bölük peyda oldı», - dep bildireler adliye naziri Pavlo Petrenkonıñ sözlerini matbuat hızmetinde.

Bu mesele baş prokuraturasınıñ sabıq yolbaşçıları tarafından qanunsuz yollar ile elde etilgen para ve diger aktivlerniñ qaytaruvı boyunca toplaşuvında muzakere etilgen edi.

Petrenkonıñ aytqanına köre, hırsızlanğan aktivlerniñ qaytaruvı ve ziyannıñ tazmini bir-biri ile sıqı bağlıdır.

«Böyleliknen, biz sabıq akimiyetniñ vekilleri tek Qırımda olğan adiselerge degil de, şarqiy Ukrainada separatist areketlerniñ maliye destegine de bağlı olğanını añlaymız», – dedi o.

Nazir şunı da qayd etti ki, müessisede şimdi halqara qıdıruvda olğan ya da devlet sermiyalarnıñ qanunsız şekilde sıñırdan tış alıp ketüvinen bağlı olğan şahıslarğa nisbeten ğıyabiy cinaiy işniñ qullanması içün qanun leyhasını işlep çıqaracaqlar.

Baş prokurorınıñ vazifesini eda etken Oleg Mahnitskiy toplaşuv devamında Ukraina meydanlığında qayd etilgen sahte şirketlerinden devlet sermiyalarını elde etken bir sıra çetel şirketlerni belgiledi.
XS
SM
MD
LG