Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye Qırımda grivna qullanuv müddetini qısqarta


Qırım ve Aqyar toprağında grivna 2014 senesi iyün 1-den başlap qullanılmaycaq, dep bildirdi jurnalistlerge Rusiye Federatsiyası Devlet dumasınıñ reisi Sergey Narışkin.

Onıñ aytqanına köre, mayıs 14 künü Devlet duması ekinci oquvda «Rusiye Federatsiyasına Qırım Cumhuriyetiniñ qabul etilüvi ve Rusiye Federatsiyası erkânında Qırım Cumhuriyeti ve federal emiyeti olğan Aqyar şeeri subyektleriniñ peyda oluvı aqqında» qanunına deñişmelerni kirsetken prezidentiniñ qanun leyhasını baqacaq.

«Ekinci oquv içün deñişmelerde Qırım Cumhuriyeti ve Aqyarda grivna qullanuvını 2014 senesi iyün 1-ne qadar sıñırlamağa teklif etile»,– dedi Devlet dumasınnı spikeri.

Narışkin qayd etkeni kibi, Qırım Cumhuriyeti ve Aqyarda Rusiyeniñ Merkeziy bankınıñ senetleriniñ çalışmasını temin etken qararlar da alınacaq.

Evelden Qırım «birinci baş nazir muavini» Rustam Temirgaliyev ödevlerni ruble birleminde keçirmek içün Qırım ealisi sıñırlanmağan vaqıt devamında grivnanı rublelerge Rusiye merkeziy bankınıñ kursı boyunca deñiştire bilecegi aqqında aytqan edi. Naqıt grivnanı daa bir ay devamında qullanmağa mümkün.

Mayıs 6-da UMB Rusiye işğali bitmegence, Ukraina banklarına Qırımda çalışmağa yasaq etken qararnı qabul etti.
XS
SM
MD
LG