Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye işğal etilgen Qırımda aşayt talonlarınıñ kirsetilmesini tüşüne


Rusiye Federatsiyasınıñ sanayı ve ticaret Nazirligi Qırım ve Aqyarda muhtac olğan vatandaşlarğa ayrı bir yemeklerniñ devlet tarafından berilmesine imkân bergen adres boyunca aşayt yardım programmasını kirsetmege teklif ete.

Bunı İTAR-TASS bildire.

Nazirlikniñ malümatına köre, Qırım ve Aqyarnıñ kötere ve ayrı ticaret temininiñ monitoring neticeleri yarımadanıñ içki imalı 2,5 mln sakin ve 5 million raatlanğanlarnıñ ihtiyaclarından ziyade olğanını köstere. «Region ububat, sebze (qartoptan ğayrı) ve bostan aşlıqları, balıq ve ötmeknen tolusınen temin etilgen», – dep aytalar nazirlikte.

Nazirlikniñ qayd etkenine köre, Şimal-Qırım kanalınıñ işi bozulsa, tarlalar suvarılmasınen bağlı problemler peyda ola bile, böyle etip köy hocalıq mahsulatınıñ qıtlığı olması mümkün.
Neşirniñ malümatına köre, Rusiye sanayı ve ticaret Nazirligi Qırım ve Aqyar teşkilâtları ve Ukraina ve Rusiyeniñ diger regionlarınıñ istisalcı ve temin eticilerinen hocalıq bağını qurıp başladı. Nazirlikte böyle bir adım yarımadada fiyatlar artmasını toqtatacaq, dep ümüt eteler.

Rusiye Federatsiyasınıñ Qırım işleri naziri Oleg Savelyev bildirdi ki, Qırımda ticaretnen oğraşqan ukrain şirketleriniñ Rusiye şirketleri tarafından sıqıştırılması regiondaki fiyatlar artmasınıñ sebebi olması mümkün.
XS
SM
MD
LG