Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Ukrzaliznıtsâ» Qırım trenlerini lâğu etmeycek


Qırım Muhtar Cumhuriyetine trenler yürecek, çünki «Ukrainanıñ vaqtınca işğal etilgen territoriyasında vatandaşlarnıñ aq-uquqları ve azatlığını temin etüv aqqında» qanun işke tüşürildi.

Bunı Ukrinform bildire.

«Bu vesiqa aprel 27-den başlap çalışa. Bizler Rusiye Federatsiyasına trenlerni daa yollaymız. Ve Qırım yönelişinde trenler yürecek. Biletlerni yolcular er vaqıt olğanı kibi satın alalar. Biletni satın almaq içün yolcu adı ve soyadını aytmalı, yolğa çıqmaq içün ise pasport ya da belgilengen qaideler boyunca başqa vesiqanı köstermeli», – dep bildireler müessisede.

Bunıñnen beraber, yazda Rusiyeden Ukrainadan keçip diger memleketlerge ketken trenler ve Ukrainadan Qırımğa ketken trenlerniñ duraqlar sayısı eksilecek.

«Ukrzaliznıtsâ» ve Rusiye demir yolları arasında Qırımğa yürgen trenlerniñ yaz cedveli boyunca muzakereler devam ete.

Aprel 27-de «Ukrainanıñ vaqtınca işğal etilgen territoriyasında vatandaşlarnıñ aq-uquqları ve azatlığını temin etüv aqqında» qanun işke tüşürildi. Oña binaen, Qırım Muhtar Cumhuriyeti ve Aqyar, olarnıñ üzerinde ava boşluğı, içki suvları ve territorial deñiz vaqtınca işğal etilgen territoriya olaraq tanıla. Vaqtınca işğal etilgen territoriya sıñırlanğan kiriş ve çıqış zonası olaraq ilân etildi.
XS
SM
MD
LG