Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina mudaafa nazirligi: Qırım arbiyleri hızmetke devam etmek içün qıtağa mayıs 12 kününe qadar köçe bile


Ukraina mudaafa naziriniñ vazifesini eda etken general-polkovnik Mıhaylo Koval ve Ukraina Silâlı Quvetleriniñ baş komandanı – Baş ştabnıñ yolbaşçısı general-leytenant Mıhaylo Kutsın «Ukraina territoriyasınıñ vaqtınca işğali ile bağlı arbiy hızmetiniñ hususiyetleri aqqında» D-1№ emirni imzaladılar. Söz Rusiye tarafından işğal etilgen Qırımda qalğan Ukraina arbiy hızmetçileri aqqında ketmekte. Qıtaiy Ukrainada hızmetke devam etmege istegenler bir sıra şeerlerniñ arbiy qısımlarına mayıs 12 kününe qadar kele bilir.

Bunı Ukraina mudaafa nazirliginiñ matbuat hızmeti bildire.

Hususan, Qırımda bulunğan, amma qıtaiy Ukrainağa köçmege istegen arbiy hızmetçiler mayıs 6-12 künleri nevbetteki noqtalarğa kelmek kerek: Kiyev, A0799 arbiy qısmı; Odessa, A2238 a/q; Oçakov, A2637 a/q; Vinnitsa, A2656 a/q; Nikolayev, A1080 a/q.

Arbiy yolbaşçı ve reberlerge arbiy hızmetçilerniñ Rusiye Federatsiyasınıñ Silâlı quvetlerine, ya da Rusiyeniñ diger uquq qorçalayıcı organlarına qabul etilgeni aqqında vesiqalar kelse, olar hızmetçiler ile muqaveleniñ toqtatılması ve olarnıñ Ukraina Silâlı Quvetleriniñ şahsiy erkânınıñ cedvellinden çıqarıluvı içün malümatnı mahsus organlarğa taqdim etmekkerekler.
XS
SM
MD
LG