Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye Qırımnıñ naqliye teminlenüvine 7 mlrd ruble masraf etmege azır


Federal bücetten Qırımnıñ naqliye teminlenüvine para ayırmağa azırlar. Bu aqta Rusiye baş naziri Dmitriy Medvedev tarafından imzalanğan ve Rusiye akimiyetiniñ saytında peyda olğan emirde bildirile.

Emirge köre, bu maqsatlarğa 7 mlrd rubleden ziyade para ayırılacaq. Onı Qırım ve Qırımdan yolcularınıñ taşuvına, Aqmescit avalimanı obyektleriniñ qurulışı ve tamirine, Keriç deñiz limanında deñiz demiryol-avtomobil paromlı keçitniñ yañıdan quruv tedbirlerine ayırılacaq.

Bundan da ğayrı, para yardımı Aqmescit ve Aqmescitte yolcularınıñ ava taşuvınıñ teminlenüvine, Qırım toprağında «regional, belediyeara ve yerli emiyetli avtomobil yollarda yol areketiniñ» maliyeviy temini ve «Qırım demirölu» devlet müessiseniñ faaliyetine kösterilecek.

«Para Rusiye maliye nazirliginde vatandaşlarnıñ içtimaiy destegi ve iş çarşısı, küçük ve orta ticaretniñ, iqtisadiyatnıñ destegi boyunca qoşma qararlarnıñ maliyeviy teminlenüvine ayırılğan bücetten alınacaqtır. Emir Qırım federal daireniñ naqliye teminlenüvini eyileştirmege imkân yarata. Bu ise kurort mevsiminde pek müimdir», – denile beyanatta.
XS
SM
MD
LG