Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Siyasetşınas: Cemilev Putinge cenkni ilân etti


Ukraina halq deputatı Mustafa Cemilev öz aqqları oğrunda küreşken halqnıñ yetekçisi olaraq Nobel mukâfatınıñ laureatı ola bilecek.

Böyle fikirni Qırım siyasetşınası Aleksandr Formançuk bildirdi.

«Mustafa ağa Putinge cenkni ilân etti. Böyle cenk içün bu şahıslar ne derecede teñ olğanını bilmeyim, amma Yasir Arafatnıñ (filistin azatlıq areketiniñ yetekçisi, 1994 senesi Nobel mukâfatınıñ laureatı) şanı Mustafa ağa içün olduqça realdir»,– dedi Formançuk.
Siyasetşınasnıñ fikrince, Cemilevge Qırımğa kirişniñ yasaqlığı siyaset nazarından istenilgen bir şeydir.

«Onıñ içün bu al istenilgen, çünki bugün o, öz aqqları oğrunda küreşken halqnıñ yetekçisi olaraq sayıla. Öz milliy belgilevi içün, yani Rusiye istilâcılarına qarşı küreşken insanlarnıñ yetekçisidir», – dep ayttı Formançuk.

O şunı da qayd etti ki, Cemilevge Qırım toprağına kiriş Rusiye ile aman-aman cenk arfesinde bulunğan devletiniñ temsilcisine kibi yasaq oluna.

«O, Ukraina parlamentiniñ halq deputatı, Rusiye Federatsiyası ile cenleşken ve Rusiye tarafından tanılmağan parlamentiniñ deputatıdır», – dep añlattı Formançuk.

Siyasetşınasnıñ aytqanına köre, eger de Cemilev Qırımğa kirmege areketine devam etse, Meclis ise oña yardım etecek olsa, bu tarik olaraq tanılacaq. «Rusiye Vederatsiyası ve Qırım yolbaşçılığı ise işbu tariklerni toqtatmaq içün çare körecektir».
XS
SM
MD
LG