Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım iş adamları qıtaviy Ukraina mahsulatından vazgeçmeycek


Keriç iş adamları qıtaviy Ukrainadan, hususan Odessanıñ «7-nci kilometr» belli kötere çarşısından mahsulatnıñ ketirüvinden vazgeçmege planlaştırmaylar.

«Biz öyle de Odessadan ketirmege devam etecekmiz. Bazar künü, iç bir şeyge baqmadan, iş adamlarımız anda kettiler. Rusiye çarşılarına avuşmağa kerekligi aqqında aytqanlar tek vaziyetni kerginleştireler. E, Ukrainada mahsulatnıñ fiyatları köterildi. E, biz şimdi aydavcılarğa daa 50 grivna qoşma töleymiz, çünki olar sıñır bekçilerine «bermege» mecburlar. Amma bilemiz ki, Rusiyede fiyatlar daa da yüksektir. Odessada keyfiyet ise güzelce», – dedi Qırım.Aqiqatqa bala oyuncaqlarını satqan Keriç şeer çarşısınıñ iş adamı.

Müşteriler, qadınnıñ aytqanı kibi, Qırımda bir çoq malnıñ fiyatları ile memnün degiller, amma Rusiye malı daa da palı olacağını añlaylar. Şunıñ içün kimerleri şimdi endi bazı bir şeylerni almağa tırışa, çünki ileride bu malğa endi para yetişmez, belki.

Aynı zamanda, ücüz urba ve hocalıq malı tükânnıñ hızmetçisi «Odessağa soñki sefer barğanını» ayttı. Qıtaviy Ukraina sıñırında devamlı tıqanlığı sebebinden endiden mahsulatnı Rostov-na-Donu şeerinden ketirmege planlaştıra.
XS
SM
MD
LG