Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Matbuat vastaları: mayısnıñ başına qadar Qırımda benzin «rus fiyatlarından» satılmaycaq


Mayısnıñ başına qadar Qırımdaki AZSlerde benzin içün Rusiyedeki fiyatlardan satılmaycaq.

Bunı «İzvestiya» gazetası bildire.

Federal antimonopoliya hızmetiniñ yaqarlıq-eneregetik kompleksnıñ nezaret etken idareniñ reisi Dmitriy Mahoninıñ sözlerine köre, yaqın eki-üç afta içinde Qırımda teşkirüvler keçirilecek ve fiyatlarnı aqsız arttırğanlar cezalanacağı aqqında bildirdi.

Ceza olaraq qazanğan paradan 1%-dan 15% qadar ştrafı alınacaq. Eger mayısnıñ 20-den soñ vaziyet deñişmese, antimonopoliya hızmeti tenbilecek soñra ise yañıdan cezalacaq.

Mahoninıñ bildirgenine köre, benzin fiyatları valüta kursı sıq deñişkeni içün eksilmey. AZSlerniñ bir parçasında fiyatları grivna esabında, yaqarlıq ise ruble içün satılsa da, fiyatı yüksek ola.

Ondan da ğayrı, benzin ketirmesinen bir parça ağırlıqları da bar. Şunıñ içün ukrain vergi tölegenleri rusiyedeki istisalcılardan cermay mahsulatlarını satın alğanda rusiyedeki cermay alınımlardan 90% teşkil etken gümrük alınımı tölecekler.

Bügünki künge Qırımdaki AZSlerde yaqarlıq fiyarları Aİ-92 benzinı içün 37 ruble, ve Aİ-95 benzinı içün 38,3 rubleni teşkil ete. Aynı zamanda Krasnodar vilâyetinde yaqarlıq fiyatları bir litr içün 32-33 rubleni teşkil ete.

Yarımadanıñ bazı zapravkalarında soñki bir yarım afta içinde fiyatları 4-5 rublege tüşti. Amma merkeziy ofisleri Ukrainada olğan satıcılar benzinnı rusiyedeki fiyatlardan yüksekçe satalar.

Bu şirketlerinden birisnde olğan menbadan Qırımda benzin satqan Ukrainadaki şirketler şirketini satmaqa niyette olğanını bildirdi. Şunıñ içün fiyatını tüşürmeyler ya da tüşürseler de pek yavaş tüşüreler
XS
SM
MD
LG