Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

AQŞ «Gazprom»nıñ bank esaplarını «buzlatmaq» mümkünligini bildire.


Eger de Rusiye Ukrainağa qarşı tecavuznı küçleştirse, AQŞ devletke qarşı üçünci derece sanktsiyalarğa keçecek ve rusiyeli banklarnıñ em de öz meydanlığında yerleşken bir sıra kompaniyalarnıñ esaplarını kestirir.

Bu haberni Kiyevde AQŞ Senatı Silâhlı küçler boyunca komitetiniñ reisi Karl Levin beyan etti dep, bildire Radіo Svoboda.

«AQŞ-larında olğan rusiyeli aktivlerge qarşı vastalar qullanmaqta bütün olğan prezidentlik imkâniyetlerini faydalanmağa Prezidentni çağırmaq içün Senatta siyasiy irade mevcuttır. AQŞ-da yerleşken korrespondentlik esapları olğan Rusiye banklarına qarşı ciddiy sanktsiyalar ayatqa keçirmek içün olğan imkâniyetler tamamdır. Bu dairege «Gazprom» da kirmekte«, - dedi senator.

«Bular pıştav ve avtomatlar atışlarından ziyade diqqat celp ettirmek içün şarait yaratır. Ğayet çoq masraflar çıqaracaq cenkni körmek yerine, bizler energetika, diversifikatsiya, diger menbaalar içün büyükçe fiyat tölemek azırmız», – dep qoştı Karl Levin.

Senator Amerika Qoşma Ştatları Ukraina ordusına atış silâh da yollamaq mümkün edi, amma, Levinniñ aytqanına köre, Ukrainağa o kerekmey. Şimdi AQŞ ukrainalı arbiylerge yaqarlıq, zırhlı jiletler ve ratsiyalar berip yardım eteler, dedi senator.
XS
SM
MD
LG