Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım separatistleri saylavlarnı küzde keçirecek ola


«Qırım Cumhuriyetiniñ Devlet şurası» olaraq adlanğan qanunsız Qırım parlamenti ve Aqyar Qanun çıqarıcı şeer keñeşi olaraq adlanğan Aqyar şeer şurası saylavlarnı bu sene küzde ötkerecek olalar.

Rusiye prezidenti Vladimir Putin adına böyle bir muracaat bugün «Devlet şurasınıñ» nevbetten tış toplaşuvında qabul etildi ve resmiy saytında yerleştirildi.

Vesiqada qayd etilgeni kibi, Qırım ve Aqyarnı Rusiye Federatsiyası terkibine qabul etüv aqqında añlaşmağa binaen, Qırım Cumhuriyeti ve Aqyar devlet akimiyeti organlarınıñ saylavları 2015 senesi sentâbr ayınıñ ekinci bazar künü ötkerilmeli.

Lâkin Qırım «Devlet şurası» ve Aqyar «Qanun çıqarıcı keñeşiniñ» deputatları Qırım Cumhuriyeti ve Aqyar federal şeeriniñ Rusiye Federatsiyasınıñ devlet akimiyeti organlarınen bağlanmaq içün kerek olğan uquqiy vesiqalarnı qabul etmege endi azır ekenler.

«Bundan sebep 2014 senesi sentâbr ayınıñ ekinci bazar künü Qırım Cumhuriyeti ve Aqyar devlet akimiyeti organlarınıñ saylavları aqqında teşebbüsimizge qol tutmañıznı isteymiz», – aytıla beyanatta.
XS
SM
MD
LG