Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Ukraina tasil nazirligi Aqmescitteki Ukrain gimnaziyasınıñ müdirini işten boşatuvnı separatistlerniñ repressiyaları olaraq tanıy


Ukraina tasil ve ilim Nazirliginiñ fikirince, Qırımda yekâne olğan Ukrain gimnaziyasınıñ müdiri Natalya Rudenkonı mecburen işten boşatuv yerli «Rusiye akimiyetiniñ» repressiya ifadelenmesidir.

Bunıñ kibi beyanat nazirlikniñ resmiy saytında yerleştirildi.

«Ukraina tasil ve ilim Nazirligini Aqmescitte yekâne olğan ukrain mektep-gimnaziyasınıñ müdiri Natalya Rudenkonıñ 2014 senesi aprelniñ 10-da «Aksönovnıñ halq imayesiniñ» tesiri ve yerli memurlarnıñ qorquzuvları altında olğan işten çıquvı çorlandırdı. Bizler bu olmaycaq vaqianı Qırım yarımadası işğal strukturaları ve öz başına tayin etilgen akimiyetiniñ repressiyaları, ukrain mektepleri ve ocalarını taqip etüv olaraq tanıyıq», – dep aytıla beyanatta.

Natalya Rudenko 1997 senesi mektep-gimnaziyasınıñ açılışından berli onıñ müdiri ola.

«Şübesiz, Natalya Rudenkonıñ vatandaşlıq mevamı, bilgileri, tecribesi Ukrainağa kerek, ve Nazirlik onıñ taqdirine lâqayt qalmaycaq», – qayd eteler tasil Nazirliginde.

Natalya Rudenko Qırım.Aqiqatqa bergen malümatqa köre, o, qıtağa ketecek ola.

«Bu akimiyet (Qırımnıñ «Rusiye akimiyeti») ebediy degil, Regionlar firqasınıñ soñu keldi, onıñ soñu da kelecek. Separatistler meni işten boşatacağını ve çalışmağa imkân bermeyceklerini bile edim, onıñ içün men biraz raatlanayım da, işlerimni baqayım, ve Ukrainağa köçecem», – dep bildirdi o.
XS
SM
MD
LG