Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Bugün PAСE Qırım referendumınıñ tanılmaması aqqında rezolütsiya leyhasını baqıp çıqa


Bugün PAСE Ukraina boyunca rezolütsiya leyhasını baqıp çaqacaq. Onıñ esas noqtaları – Qırım referendumınıñ tanılmaması ve yarımadanıñ işğali sebebinden Rusiye areketleriniñ takbihidir.

Ukraina çetel işler nazirliginiñ halqara teşkilâtlarnıñ departament yolbaşçısı vazifelerni eda etken Andriy Beşta aytqanı kibi, Ukraina Rusiye tarafından Ukraina topraq bütünligine etilgen areketleri sebebinden PACE yardımına ümüt ete.

«Qarar nasıl olacaq aytmağa qıyın, çünki bu mesele daa baqıla. Bu parlament organı, ve oña ükümet qarışmay. Amma biz bunı Rusiye vekâletleriniñ toqtalması kibi köremiz. Yani bu em rey berüv aqqından marum etüvni, em de Parlament Assambleyanıñ organ işlerinde iştirak etüvniñ toqtatılmasını añlata bile. Memleket-azalar Rusiye Federatsiyasınıñ arektelerine qıymet kesmek kerekler», – dep ayttı diplomat.

PACE sessiyası bugün ukrain meseleni baqıp çıqa, yarın ise Assambleya rusiye eyyetini rey berüv aqqından marum qaldıra bilecek.

Rusiye bu vesiqa ile iç te razı degildir. Bunı PAСE eyyetiniñ başı Aleksey Puşkov bildirip, Ğarp PAСE rezolütsiya leyhasında «Ukrainada faaliyet köstergen ekstremist teşkilâtlar» aqqında bir şey aytmağınını qayd etti. Rusiye eyyeti rezolütsiya leyhası boyunca öz qaydlarını teklif etecek.

PAСE monitoring komiteti Assambleyağa Qırım referundumı ve Rusiye Federatsiyasınıñ işğali qanunsız olğanını aydınlatqan rezolütsiya leyhasını qabul etmege teklif etti.

Avropa Şurasınıñ Parlamet assambleyasınıñ baar sessiyası aprel 11-de başlandı ve 11-ce devam etecektir.
XS
SM
MD
LG