Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda hızmet etken Ukrain arbiylerini eki yıllıq meskân ile temin etmege söz bereler


Qırımdan çıqarılğan arbiy hızmetçilerini ve olarnıñ qorantalarını Mudaafa Nazirliginde eki yıllıq meskân ile temin etmege söz bereler.

Bunı Silâlı quvetleriniñ Baş komanda merkeziniñ baş muavini Оleksandr Rozmaznin dep ayttı, bildire «Ukrainskaya pravda».

«Оlarğa еki yıl devamında hızmet meskânnı bermege planlaştıramız», – dedi o.

Şu vaqıtta, Rozmazninniñ aytqanına köre, arbiy adamlarınıñ kira parasını devlet ödeycektir.

Mudaafa nazirliginiñ temsilcisiniñ bergen malümatına köre, arbiy qasabalarınıñ tiklenüvi ve qışla-mesken fondınıñ arbiy adamlarınıñ qorantaları içün abadanlaştıruvı boyunca leyha endi azırdır.

O şunı da qayd etti ki, Qırımdan Ukraina qıtasına ketken arbiy adamlarınıñ qorantalarını daimiy meskeni almaq içün nevbetke qoyacaqlar.

Şimdi ise arbiy hızmetçileri ve olarnıñ aileleri Qırımdan çıqarılalar, olarnıñ yerleştirüvi boyunca punktlar ise Kiyev, Odessa, Zaporojye ve diger şeerlerde çalışmaqtalar. Rusiye ile muzakereler soñuna yetse, tehnikanıñ esas qısmı Qırımdan qıtaviy qısımğa yollanılacaq.

Bundan evel prezident Administratsiyasınıñ yolbaşçısı Andriy Sençenko qayd etti ki, Ukraina ve Rusiye Qırımdan arbiyleriniñ ve arbiy mülkiyetiniñ avuştıruv grafikni endi azırlağanlar.
XS
SM
MD
LG