Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Şevçenko Kyiv universitetinde qırımtatar tili ve edebiyatını ögrenmege devam etecekler – Korınevıç


Anton Korınevıç
Anton Korınevıç

Taras Şevçenko Kyiv milliy universitetinde qırımtatar tili ve edebiyatını ögrenmege devam etecekler, dep bildirdi noyabrniñ 8-nde Ukraina prezidentiniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki daimiy vekili Anton Korınevıç. O, rektor muavini Volodımır Buğrov ile körüşip, «Qırımtatar tili ve edebiyatı» programmasınıñ vaziyetini muzakere etti.

Korınevıçnıñ qayd etkenine köre, «Qırımtatar tili ve edebiyatı» programmasını yoq etkenler yoq».

«Bu yılnıñ soñunda (KMU-de – QA) bu programma qapatıla, çünki iş vaqtı bitti. Bu normal bir şey», – dep qayd etti Korınevıç.

Onıñ aytqanına köre, qapatılacaq programma yerine «2017 senesinden berli olğan «Qırımtatar tili ve edebiyatı» programması kelecek, o, bar ve çalışmağa devam etecek».

«Programma 2020-2021 oquv yılına Qabul qaidelerine kirsetilecek ve 2020 senesi sentâbr ayından başlap studentler oqumağa devam etecek ve bu programmağa kirecek», – dep aytıla Korınevıçnıñ haberinde.

2016 senesi oktâbr ayında Şevçenko Kyiv milliy universitetiniñ Filologiya institutında Qırımtatar tili ve edebiyatı merkezi ve ağzaviy tercime zemaneviy tehnologiyalar laboratoriyası açıldı.

XS
SM
MD
LG