Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Çurkin qırımtatarlarnıñ genotsidi havfı aqqında: Yalan ve provokatsiya


Rusiye Federatsiyasınıñ BMT daimiy temsilcisi Vitaliy Çurkin Qırımnıñ qırımtatar halqı genotsidi havfı astında olğanı aqqında malümatnı «yalan ve qaba tarik» dep izaatlay.

«Yalan ve qaba tariktir», – dedi Çurkin çarşenbe künü BMT Havfsızlıq Şurasınıñ toplaşuvında, dep bildire öz başına tayinlengen Qırım akimiyetine yaqın olğan «Krıminofrm» saytı.

Onıñ aytqanına köre, yarımadada yaqında qabul olunğan «Anayasa»ğa köre, qırımtatar tili, ukrain ve rus tilleri ile bir sırada, devlet tili olaraq belgilendi.

«Ealiniñ qırımtatar temsilcileri içün Qırım nazirlik ve müessiselerinde yüksek vazifeler ayırıldı, evelelri ise böyle olmağan edi. Endi Qırımnıñ tatar ealisiniñ içtimaiy, iqtisadiy ve diger problemlerini tek Rusiye yolbaşçılığı degil de, Tatarstan da – Rusiye Federatsiyasınıñ eñ küçlü ve muvafaqiyetli subyektlerinden birisi çezecektir. Rusiye ve Tatarstan yolbaşçılığı arasında bu aqta añlaşma endi bardır», – dedi dplomat.

BMT Havfsızlıq Şurasınıñ temsilcileriniñ ekseriyeti Ukrainanı memleketniñ cenübiy-şarqında narazılıqlarnıñ «meydanğa ketirüvinde» qabaatlağan, Ukrainada vatandaş ara cenk başlanmasınıñ imkânını ilân etken ve Kiyevge separatistler ile küreşmege kerek olmağanını qayd etken Rusiye mevamını tenqit etti.
XS
SM
MD
LG