Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Çubarovnıñ davası boyunca» qabaatlayıcı tarafqa Meclis reisiniñ şaatlığı kerekmey – advokat


Refat Çubarov
Refat Çubarov

Advokat Nikolay Polozov emin ki, Qırımda ğıyabiy şekilde mahküm etilgen Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarovdan kerçek malümat almağa istemeyler.

Bu aqta Polozov Qırım.Aqiqat Radiosınıñ yayınında ayttı.

«Refat Çubarovnı ğıyabiy şekilde mahküm etkenleri içün qabaatlayıcı tarafqa bir de bir şaatlığı kerekmey. Ğıyabiy üküm çıqarılsa ve Meclis reisi Rusiye mahkemesi ögünde olsa, esnasnı yañıdan başlatmağa mecbur olacaqlar. Şimdi ise Rusiye uquq qoruyıcı organlarınıñ bu büyük davanı mümkün olğanı qadar tez mahkemeden keçirmek vazifesi bar, qabaatlanğannıñ bir şekilde şaatlıq etmesi olarğa kerekmey», – dedi Polozov.

Aqmescitte iyülniñ 23-nde mahkemede Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarovğa qarşı cinaiy dava temelden baqılıp başlandı. Mahkeme vekilleri diñleyicilerni oturışuvğa ve mahkeme binasına kirsetmedi, dep bildirdi «Qırım esnası» teşebbüsiniñ faalleri.

Advokat Nikolay Polozovnıñ Qırım.Aqiqatqa bildirgenine köre, oña bu davada Çubarovnı qorçalamağa izin bermediler, çünki «menfaat zıddiyeti bar». O, bu qararnı şikâyet etmege niyetlene. Aqmescitte mahkeme advokat Polozovnıñ şikâyetini endi red etken edi.

Bu sene mart ayınıñ soñunda Rusiye Tahqiqat komiteti Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarovnı ğıyabiy şekilde qabaatladı. Cinaiy davalar Rusiye Ceza kodeksiniñ 212 maddesiniñ 1-inci qısmı (qalabalıqlarnı teşkil etüv), 280.1 maddesiniñ 2-nci qısmı, 280.1 maddesiniñ 1-inci qısmına istinaden (Rusiye topraq bütünligini bozacaq faaliyetke açıq çağıruv) açıldı.

Çubarovnıñ qayd etkenine köre, Rusiye akimiyeti «qırımtatar halqına qarşı daa bir repressiya dalğasını başlattı».

Advokat Nikolay Polozov Rusiye tahqiqatçısınıñ onı işğal altındaki Qırımda Çubarovğa qarşı kene açılğan davada imayeden çetleştirmek niyeti aqqında bildirdi.

Qırım Muhtar Cumhuriyetiniñ prokuraturası, Rusiye tahqiqatçılarınıñ Çubarovğa qarşı açılğan davanen bağlı tahqiqat başlattı.

XS
SM
MD
LG