Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Çubarov: Zelenskıynıñ Ofisi mabüslerniñ azat etilmesinen bağlı Qırımtatar Milliy Meclisinen muzakereler keçirmedi


Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov, Ukraina prezidentiniñ Ofisi​ Qırım esirleriniñ Rusiye türmelerinden azat etilüvini muzakere etmek içün qırımtatarlarnıñ timsaliy organına muracaat etmedi, dep ayta.

"Ukraina prezidentiniñ Ofisi, vaqtınca ilhaq etilgen Qırımda qanunsız apis etilgen Ukraina vatandaslarınıñ azat etilmesiniñ başqa yol-usullarını tapmaq maqsadınen ne Qırımtatar Milliy Meclisinen, ne de Qırım siyasiy mabüsleriniñ tuvğanlarınen iç bir muzakere keçirmedi", - dep yazdı Çubarov Facebookta.

"Bugün artıq bellidir ki, 2019 yılınıñ soñuna qadar deñiştirilecekler arasında vaqtınca işğal etilgen Qırımda yaşağan ve rus işğalciler tarafından azatlıqtan marum etilgen iç bir Ukraina vatandaşı olmaycaq. Deñişim cedvelinde 65 qırımtatar siyasiy mabüsinden iç birisi yoq. Yaqında terrorcılıqta qabaatlanğan Ukraina vatanperveri Oleğ Prıhodko ve "mahkeme" qararınen areketleri sıñırlanğan Qırım jurnalisti Mıkola Semena kibi Qırım siyasiy mabüsleri olğan etnik ukrainler de azat etilmeycek", - qoştı Çubarov.

Çubarovnıñ malümatına dair prezident Ofisi vekilleriniñ tefsiri şimdilik yoq.

Bunı Ukraina prezidenti Volodımır Zelenskıy, qırımtatar faallerniñ Rusiye esirliginden qaytarıluvı - Ukraina-Ruisye almaşuvnıñ ekinci basamağı olacaq, dep aytqan edi.

XS
SM
MD
LG