Ukrayina boğdayı ateş içinde: global azıq buhranı keskinleşe (fotresimler)

Ukrayin arbiyi cebe yaqınlarında yanğan boğday tarlası yanından keçe, 2022 senesi iyülniñ 17-si

2022 senesi iyülniñ 17-si Mıkolayiv vilâyetindeki boğday tarlası yana. Yaz küneşi boğday ösken tarlalarnı qurutqanı içün bu kibi yanğınlar daa sıq ola.

Donetsk vilâyetiniñ Seversk şeeri yaqınlarında tamamınen yanğan boğday tarlası. Fotoresim 2022 senesi iyülniñ 8-nde çekildi. Quru boğday tarlalarındaki yanğınlar patlamalar ya da sıcaq top mermilerinden başlay bileler.

Rusiye ordusı da Ukrayinadaki erzaq infraterkibine qastlı ücüm etkeni ile suçlana. Azatlıq Radosınıñ mühbirleri 2022 senesi mayısnıñ 31-nde künaylan urluqları içün bu anbarnıñ yaqılmasını kördiler. Ukrayina arbiyleri anbarnı RF askerleri toplardan ateşke tutqanını bildirdiler. 

2022 senesi iyülniñ 18 yanğın söndürici Herson vilâyetinde yanğınnı söndüre. Ukrayinadaki boğday tarlalarınıñ büyük ölçüde yoq etilmesi Rusiyeniñ Ukrayinağa qarşı cenkiniñ neticesinde peyda olğan global erzaq buhranına daa bir sebep oldı. 

Yanğan boğday tarlasında raketanıñ içi. Rusiye Ukrayinanıñ Qara deñiz limanlarını blok ete ve diger memleketlerge boğday teslimatınına yol bermey.

Şimdiki vaqıtta arbiy areketler ketken Zaporijjâ ve Donetsk vilâyetleriniñ şeerlerinde kombrleşken Ukraiyna boğdayı, 2022 senesi iyülniñ 17-si

Ukrayina çiftçisi Dnipropetrovsk vilâyetinde 2022 senesi iyülniñ 4-nde olğan uruşlar neticesinde boğday tarlalarınıñ bir qısmı yanğanını közete

Memleketniñ şarqında yanğan ukrayin boğdayı, 2022 senesi iyülniñ 17-si