Ukrayina ava mudafaası quvetleri gece Rusiye ve Qırım territoriyasından uçurılğan 23 "Şahed"niñ 17-sini urıp tüşürgenlerini bildire

Tasviriy resim

Ukrayina arbiyleri iyülniñ 24-ne keçken gecesi Rusiye Federatsiyasınıñ ordusı tarafından Rusiye ve ilhaq etilgen Qırım territoriyasından uçurılğan 23 "Şahed" uçaqlarından 17-sini urıp tüşürdi, dep bildirdi Ukrayina Ava quvetleriniñ komandanı general-leytenant Mıkola Oleşçuk.

"İyülniñ 24-ne keçken gecesi Rusiye işğalcileri Harkiv vilâyetine İskander-M1 ballistik raketaları ile ve (Rusiye Federatsiyasınıñ Belgorod vilâyetinden - QA) raketalarnen ücüm ettiler. Bundan da ğayrı, duşman memleketniñ cenübine Primorsko-Ahtarska (RF) ve işğal etilgen Qırımdan kelgen Şahed tipindeki ücüm uçaqları ile ücüm etti", — denile Ava quvetleriniñ Facebook haberinde.

Oleşçuknıñ aytqanına köre, "Şahedlerniñ" çoqusı Odesa vilâyetinde uruldı.

"Keçken kün ve bu kün devamında Ukrayina mudafaa quvetleri farqlı yönelişlerde eñ azından sekiz keşif uçaqlarını yoq etti: dört Zala, eki Supercam, eki "Orlan-10", - dep qoştı Oleşçuk.

Rusiye arbiyleri çeşit silâlardan Ukrayina regionlarına muntazam surette ücüm ete. Delillerge ve delillerge baqmadan, Moskva Ukrayinanıñ bütün vatandaşlarına ücüm etkenini inkâr ete.

Ukrayina akimiyeti ve halqara teşkilâtlar bu darbelerni Rusiye Federatsiyasınıñ arbiy cinayetleri olaraq tanıdı ve olarnıñ maqsatlı olğanını qayd ete.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d3454ggyqnys2v.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.