Ukrayina arbiy-ava quvetleri: gece Rusiye Federatsiyası ve işğal etilgen Qırımdan uçurılğan 19 dron urıp tüşürildi

İyünniñ 19-na keçken gecesi Rusiye arbiyleri Ukrayinağa "Şahed-131/136" tipindeki 21 ücüm uçağı ile ücüm etti. Olar Rusiyeniñ Primorsk-Ahtarsk ve işğal etilgen Qırımnıñ Çauda burnundan uçurıldı, dep bildirdi Ukrayina Arbiy-ava quvetleri.

"Ava ücümini Ukrayina mudafaa quvetleriniñ qırıcı aviatsiyası, zenit raketa bölükleri ve Ava quvetleriniñ REB, mobil ateş gruppaları aks ettirdi. Uruş işleri neticesinde Herson, Mıkolayiv, Dnipropetrovsk, Kirovoğrad, Hmelnıtsk ve Lviv vilâyetlerinde duşmannıñ "Shahed" tipindeki 19 zıddiyet uçucısı tüşürildi", — dep aytıla haberde.

Rusiye arbiyleri çeşit silâlardan Ukrayina regionlarına muntazam surette ücüm ete. Delillerge ve şaatlıqlarğa baqmadan, Moskva, tam bir istilâ başlağanından berli, vatandaşlarğa nisbeten yapılğan ücümni red ete.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.