Üç issilik stantsiyasına ücüm, generasiyanıñ toqtatılması, ağnıñ ciddiy zararlanması: Rusiye Ukrayinanıñ energetikasına ücüm etti

Tasviriy resim

Boşnıñ 3-nde gece Rusiye quvetleri 9 vilâyette elektrik energiyasınıñ yaratıluvı ve berilüvi obyektlerine dron ve raketalarnen ücüm etti, umumen 14 regionğa ateş açıldı ve viraneler qayd etile, dep bildirdi Ukrayina baş naziri Serğiy Koretskiy.

Onıñ aytqanına köre, ücüm Dnipropetrovsk, Vinnıtsâ ve Harkiv vilâyetlerinde büyük elektrik stansiyalarına yapıldı, em de bir sıra müim stansiyalarğa, şu cümleden memleketniñ ğarbiy qısmında — em elektrik energiyasını istisal etken obyektlerge, em de ağlarğa zarar ketirildi.

DTEK bildirgenine köre, Boşnıñ 3-nde gece ve saba Rusiye quvetleri şirketniñ üç issilik elektrostansiyasına onlarnen raketa ve dronnen ücüm etti.

Ukrayina Energetika nazirliginiñ malümatına köre, Rusiye ücümi altında 10 vilâyetniñ energetik obyektleri buluna — Vinnıtsâ, Dnipropetrovsk, Zaporijjâ, Jıtomır, Rivne, Odesa, Çerniğiv, Çernivtsi, Hmelnıtsk ve Harkiv vilâyetleri.

Boşnıñ 4-nde saba Ukrayina Energetika nazirliginiñ bildirgenine köre, eñ qıyın vaziyet Vinnıtsâ, Jıtomır ve Harkiv vilâyetlerinde. Cihazlarnıñ bozulması neticesinde qullanıcılarğa elektrik energiyasınıñ berilmesi bozulğan.

Rusiye ordusı Ukrayina energetik infrastrukturalarına qarşı ücüm kampaniyasını 2026 senesi İlk küzniñ soñunda, Ukrayinada qızdıruv mevsimi arfesinde başladı.