"Sarı şerit" areketi Qırım şeerlerinde qarşılıq aktsiyasını keçirdi (foto)

"Sarı şerit" faalleri Kezlev, Aqyar, Aqmescit ve Yaltada yañı ukrayin tarafdarı aktsiyalarını keçirdiler. Bunıñ aqqında areketniñ telegram kanalında haber etile.

"Sarı şerit" areketiniñ faalleri er keske, aqiqat bizim tarafımızda olğanını ve işğalci akimiyetniñ iç bir areketi olarnıñ fikirlerini deñiştirmeycegini hatırlatmağa devam eteler, çünki azatlıqqa olğan iman qorquğa nisbeten daa küçlüdir", — dep aytıla beyanatta.

«Sarı şerit» teşkilâtı – Rusiyeniñ vaqtınca işğal etken Ukrayina topraqlarında ukrayinlerniñ qarşılıq areketidir. Areketniñ teşkilâtçılarınıñ aytqanına köre, yerastı faallerniñ sayısı bir qaç biñden ziyade ve ep arta. Olarnıñ aytqanına köre, Qırımdaki cemiyeti eñ faaldir, hususan Aqmescit, Yalta, Kezlev ve Kefede, soñki vaqıtları ise olarğa Semey, Balıqlava kibi kiçik şeerlerniñ sakinleri qoşula.

Areketniñ eñ belli aktsiyalarından biri - sarı şeritlerniñ asılması ve yarımadada «Qırım Ukrayinadır» yazısı ile plakatlarnıñ yapıştırılmasıdır. Yaqında faaller Boyko dağında Ukrayina bayrağını köterdiler.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.